Uit de Gemeentebode 


Gemeentebode 18-03-2016

 Voorjaarsconcert met als thema KLEUR
Met rasse schreden nadert het voorjaarsconcert van Muziekvereniging O.K.K. op zaterdag 9 april,

Wij hebben als gasten Malletband “de Woudklappers” uit Hoogwoud en de Malletband “Creona” uit de Wieringermeer.
Door een terugloop van de leden hebben ze sinds december 2015 de handen ineen geslagen.
door deze samenwerking kunnen ze tot vreugde van de leden doorgaan met muziek maken, er wordt eigentijdse muziek op o.a. marimba`s xylofoons, Bells, drums pauken en conga`s gespeeld.
Ze vinden het heel leuk om bij “de buren ”op te treden, wij hopen dan ook dat ze mogen spelen voor veel publiek .

 

KLEUR

 

Wij als O.K.K. proberen elk jaar een thema neer te zetten en bij het voorjaars concert van 2016 is dit “KLEUR”
Wij spelen o.a. Rood van Marco Borsato, Bad Leroy Brouwn, I Feel Good, ik ga het natuurlijk ook niet helemaal verklappen want ik hoop dat u het zelf komt beluisteren, het programma zowel van Muziekvereniging O.K.K. als van de Malletband is zeker de moeite waard om de TV een avondje uit te laten….
Het concert is te beluisteren:
op zaterdag 9 april
café “de Post” in Midwoud
aanvang 20.00 uur zaal open om 19.30 uur

 

 

Wieger wordt wakker

 

De leerlingen uit groep 5/6 van basis school De Koet zijn met juf Lieselot, juf Linda en met de trompettist van Muziekvereniging O.K.K. Rob, druk bezig met het project “Wieger wordt Wakker” Zingen klappen dansen, het wordt een heel spektakel, de leerlingen maken ook nog enkele (nep) instrumentjes om het muzikaal toneelspel zo echt mogelijk uit te voeren.
Wat ook heel spannend is, is dat je als groep op gaat treden met muziekvereniging O.K.K.
Het project beeld uit dat een leerling (Wieger) niet weet welk instrument hij zal kiezen, er worden enkele instrumenten bespeeld maar helaas die zijn het niet….
Met ondersteuning van O.K.K komt er een zoektocht die zeker de moeite waard is om te komen beluisteren.

Aan het einde van dit optreden heeft Wieger zijn instrument gekozen en speelt er met heel veel plezier op,
Het gekozen instrument?
Komt u het zien op
dinsdag 19 april in de bovenzaal van Café “de Post”. de tijden volgen in een volgende gemeentebode .


 

 

 Gemeentebode 18-02-2016

Het is al een paar gemeentebodes terug dat u iets kon lezen over muziekvereniging O.K.K. Dat wil echter niet zeggen dat wij niet bezig zijn weer wat moois op de agenda te zetten! Op 9 april is het voorjaarsconcert, maar het zit ons niet mee: door een afzegging van een groep, die bij ons voorjaarsconcert zouden optreden, is het programma nog niet rond. We zijn druk bezig met het vinden van andere gastspelers. Ik hoop u in de volgende editie meer over ons concert te kunnen vertellen. Wat wel vaststaat is dat ons concert op 9 april is en het dat het thema KLEUR zal zijn. Hierin kan “rood” van Marco Borsato natuurlijk niet ontbreken.

Onze trompettist Rob van Bergen is op de basisschool met de twee groepen 5/6 gestart met een muziekproject, genaamd “Wieger Wordt Wakker”
De leerlingen zullen dit project samen met O.K.K. presenteren op dinsdag 19 april. Hierover krijgt u later nog de details te horen.
Wij hopen dat u deze data alvast in uw agenda gaat noteren.


Gemeentebode 04-12-2015

Wij zijn alweer aan de laatste maand van 2015 begonnen, wat gaat het toch allemaal snel, zo staat de muziek voor het voorjaarsconcert op de lessenaar en zo klinken de kerstklanken door de kerk.
Na een geslaagd Druif Festival hebben we nu de decembermaand voor ons en dat zijn altijd drukke tijden voor O.K.K.

Op 17 december zullen wij een kort optreden op basisschool “De Koet” verzorgen, dit na het kerst eten van de leerlingen.

Vrijdag 18 december geven wij een kerstconcert in de Kerk van Midwoud, misschien een laatste optreden in dit kerkje, dat jammer genoeg verkocht moet worden.
Muziekvereniging O.K.K, een saxofoonsectie gevormd door leden van O.K.K. en als gast het “Blokfluitkwartet JG” zullen voor u een onvergetelijk concert presenteren.
Wij nodigen u van harte uit om mee te genieten van al dit moois.
De aanvang van het concert is 20.15 uur de entree is vrij.
Als u in Midwoud/Oostwoud woont en u heeft vervoer problemen, kunt u bellen 201855, wij proberen dit dan op te lossen.

Het blokfluitkwartet JG is opgericht door Joke Gerritsen Kwaad (docent blokfluit en koordirigent).
Na haar overlijden is het kwartet onder de naam JG als eerbetoon aan Joke doorgegaan.
Het kwartet wordt gevormd door Dinda van der Weijden, Linny van der Weijden, Margriet Vriens en Marian Schagen.
U kunt ze beluisteren op de Sopraan alt, Tenor bas, Grootbas en de Blokfluit.

21 December zullen wij, hopelijk met beter weer als vorig jaar, de Kerstwandeling met enkele leden weer muzikaal omlijsten, na de wandeling zullen nog enkele stukken gespeeld worden in de kerk altijd een mooi en sfeervol optreden.

Op 12 december zullen onze jeugd leden samen met de jeugdleden van “Zeevang fanfare” gevormd als “De Combinatie” meedoen aan het jeugdfestival in Opperdoes, wij wensen Peter en de “Combinatie” veel succes.


Gemeentebode 06-11-2015

 Hoi ik ben Jelle Kluit 12 jaar,
Ik ben al vanaf mijn achtste lid van O.K.K. , toen ik 4 was vond ik het al heel leuk om naar het O.K.K. te luisteren.
Ik heb toen ook een CD gekregen met muziek van O.K.K. van lid Robbert, deze draaide ik veel op mijn kamer. Sinds 2 jaar zit ik bij het orkest, zowel de binnen als de buiten optredens vindt ik heel leuk.
Naast het orkest krijg ik nog steeds elke week les van Huub (muziekleraar) samen met Elias (medeleerling ) en Huub heb ik ook wat optredens gegeven, onder anderen op de verjaardag van mijn opa die toen 74 werd. Het zou leuk zijn als er nog meer jonge kinderen bij ons komen spelen. Het is bijvoorbeeld bij een optreden vooraf best spannend maar als je eenmaal bezig bent dan is het echt superleuk.
Groetjes Jelle.

U begrijpt dat wij natuurlijk super blij zijn met onze jonge leden, vol enthousiasme blazen ze alle dinsdagen hun partijtje vrolijk mee. Meer leerlingen zijn altijd welkom.
Ook Jelle speelt mee op Het Druif Festival; muziekvereniging O.K.K is te beluisteren op zondagmiddag 22 november.
Het Druiffestival met totaal 15 verschillende optredens is op vrijdag- 20 en zaterdagavond 21 november 's avonds vanaf 19.30 uur en zondagmiddag 22 november vanaf 13.30 uur. Entree 5 euro.
Jury is de heer Huub Robeerts en ladyspeaker is Elly Leeuwrik.


Gemeentebode 28-08-2015

Start van het nieuwe seizoen
Na een fijne vakantie hebben de meeste leden vorige week dinsdag de eerste repetitie weer bezocht, de muziek voor het Druif Festival op 20…21…en 22 november staat gedeeltelijk ook al op de lessenaar.
Afgelopen vrijdag hebben we onder schitterende weersomstandigheden genoten van een heerlijke BBQ.
Dit is een jaarlijkse traditie geworden en door de meeste leden met veel enthousiasme bezocht (de foto`s van dit festijn kunt u bewonderen in het fotoalbum op onze website).

Wie O wie….oproep……
Door verhuizing en verandering van werk, hebben wij afscheid moeten nemen van 2 leden.
Wij zijn daarom dringend op zoek naar een trombonist en een trompettist (meerdere zijn ook van HARTE welkom).
Wij nodigen U uit om onze repetitie avond op dinsdag in de cultuurzaal van Café de Post van 19.30 tot 21.45 uur eens te bezoeken.
U krijgt dan een indruk hoe leuk het is om bij O.K.K. te spelen; met altijd mooie muziek en er wordt ook naar de ideeën van de leden geluistert.
U bent van Harte Welkom….

Jubileum of iets te vieren?
Bij een jubileum of speciale gelegenheden hoort een serenade…..
als wij weten dat een echtpaar bv. 50 jaar getrouwd is, nemen wij contact met iemand van de familie op, maar het gebeurt ook heel vaak dat wij dit achteraf horen.
Mocht er iets te vieren zijn, en u vindt het leuk dat wij een serenade brengen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat;
Hannie Wijdenes 0229 201855. Wij gaan dan kijken of het mogelijk is om u feest muzikaal te omlijsten.


Gemeentebode 05-06-2015

Op dinsdag 9 juni is de jaarlijkse collecte van OKK. Uw gift is van groot belang voor ons. Zo schaffen wij nieuwe instrumenten en muziek aan, worden activiteiten voor de jeugd georganiseerd, worden concerten gegeven, etc. Kortom, alles om een muziekvereniging te doen voortbestaan. Alvast enorm bedankt namens alle leden van OKK.

Bij mooi weer zal OKK op 26 juni zorgen voor een muzikaal optreden tijdens de vaartocht van de kermis. Vorig jaar beviel ons dit zeer goed, vanwege alle uitbundigheid die dit veroorzaakte. Dus, laten we allemaal hopen op mooi weer, zodat de vaartocht een succes wordt.

 Mooi weer is ook gewenst op 30 juni. Dit is namelijk de datum van het buitenconcert wat OKK zal verzorgen. Dit concert is vrij toegankelijk. Daarom is het de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de muziekvereniging en de leuke muziek die we maken. De locatie is nog een verrassing, houd de gemeentebode daarvoor in de gaten!

 Bij de ledenvergadering worden onze jubilarissen bejubeld en ontvangen ze de zeer gewilde speld van de KNFM. Ook dit jaar was het feest. Laura Dekker ontving een koperen speld en een oorkonde voor haar 12 ½ jaar trouwe dienst op de alt saxofoon! Helaas moest ze ook meteen aankondigen te moeten vertrekken, door te gaan samenwonen in Zuid-Holland.

 Wil je ook lid worden van OKK?
Kijk op onze vernieuwde website voor meer informatie, contact of het aanmelden als donateur of vriend van OKK! Ook kunt u ons volgen op Facebook en op de hoogte blijven van evenementen en ander nieuws.

www.fanfare-okk.nl

Facebook 


 Gemeentebode 02-05-2015

Terug van ons Rondje Europa.
28 maart…..`s morgens om 8 uur zijn de mensen van het licht en geluid begonnen met het uitrollen van kabels, het ophangen van trusten, lampen, stekkers enz. enz. een hele klus waar ze bijna de hele dag mee bezig zijn.
Eigenlijk heeft u er geen idee van als u `s avonds de zaal binnen stapt, wat voor tijd en werk er dan al verzet is.
Om 9 uur komen de leden één voor één binnen lopen, de mensen van het licht en geluid zijn dan al zover dat wij kunnen beginnen met het opbouwen van het podium.
Alle spullen zoals tafels, stoelen, slagwerk e.d. moeten naar beneden gebracht worden.
Om 10 uur is er koffie/thee en een door Laura en Bart gebakken cake .
Heel gezellig, maar we moeten verder want er is nog heel veel te doen, de verloting de Europese vlaggen, ballonnen en andere versieringen moeten rondom opgehangen worden.
we gaan tenslotte voor een gezellig “Rondje Europa”
Om half één is er al heel veel werk verzet, 2 dames hebben lekkere broodjes gesmeerd en met een beker melk/karnemelk is het gezamenlijk even pas op de plaats.
Na een gezellige lunch is er geen tijd voor een middag tukkie want er is nog het één en ander te doen en gaan we vol goede moed aan de laatste “klusjes” beginnen.

De Generale
Als alles klaar is kunnen we nog even naar huis voor een verfrissende douche want om kwart voor vier gaan we de muzikale puntjes op de i zetten.
Terwijl wij daar mee bezig zijn druppelen de trombonisten al binnen om gezamenlijk en voor de eerste keer het stuk 76 trombones te spelen.
Gelukkig, zowel de leden van O.K.K. als de trombonisten hebben hun huiswerk goed gedaan, het klinkt heel mooi en we zijn gelijk aan het eind, dit geeft vertrouwen voor de avond.
Om 18 uur staan er twee dampende schalen nasi/bami met saté voor ons klaar en volgt er een gezamenlijke en gezellige maaltijd. 

Het Vertrek
Om precies 20.00 uur vertrekken wij met “Bello” voor “Een Rondje Europa”
We gaan van start met de Eurovisie tune Prelude uit ‘ Te Deum’ om daarna krachtig over de rails door te stomen met The Great LocomotiveChase.
Onze dirigent Peter heeft twee nummers zelf gecomponeerd over de twee korpsen die hij dirigeert; Eastwood Rock en Sea Catch Shuffle
Daarna reizen we door heel Europa en bezoeken o.a. Engeland, Ierland, Hongarije, Spanje en Italië.
De Trombonisten komen echter van veel verder; want zij stelden zich voor en komen o.a. uit Polen, Spanje, IJsland, Ecuador, Japan en uit ons eigen Nederland.
Het geheel vormde een hele mooie reis met veel mooie klanken van zowel O.K.K. als van de trombonisten.


25 jarig jubileum van onze dirigent Peter.
De reis had nog een feestelijk tintje want onze dirigent Peter Goosensen staat 25 jaar voor Muziekvereniging O.K.K. en werd met lovende woorden toegesproken.
Peter kreeg uit handen van onze voorzitter Anneke een speldje, oorkonde en een theater bon.
Met een mooie bos bloemen in zijn handen bedankte Peter de leden en het bestuur voor deze verrassing.
Het eindstation kwam hierna in het zicht en werd de avond afgesloten met 76 trombonisten
dat gezamenlijk werd gepresenteerd door O.K.K. en de trombonisten gedirigeerd door de jubilerende dirigent Peter Goosensen.  

Op het laatste station werden wij met een warm applaus bedankt voor “Een Rondje Europa” door een enthousiast publiek en zo konden wij met een blij en voldaan gevoel onze koffers uitpakken. Gemeentebode 24-10-2014

Het Druif Festival wordt dit jaar voor de 16e keer gehouden in de sportzaal van café de Post aan de Tripkouw in Midwoud. De organiserende vereniging O.K.K. heeft met dit festival als doelstelling om een mooi muziekweekend te brengen. We vragen de muzikanten dan ook om naar elkaar te komen luisteren.
Elk orkest laat één muziekstuk door ons jurylid, de heer Huub Robeerts, beoordelen. Huub zal een opbouwend juryrapport aan de deelnemende orkesten meegeven.
In totaal zullen er over dit weekend 15 orkesten hun noten de zaal inblazen; een bezoek is zeker de moeite waard.
Muziekvereniging O.K.K. zal zondagmiddag optreden. Wij hopen u te mogen begroeten op dit festival want het belooft muzikaal weer een mooi weekend te worden.
Meer over het Druif Festival in de volgende Gemeentebode.


Gemeentebode  11 september 2014

Afgelopen zondag mochten wij optredens verzorgen in het Zuider Zee museum in Enkhuizen.
Een schitterende dag met heel veel luisterend publiek, tijdens ons eerste optreden begon het te spatten, gelukkig hadden we voor de instrumenten een privé huisje toegewezen gekregen, heel toevallig in de kleuren van O.K.K., maar het slagwerk versleep je niet zomaar, dus moesten we, toen het serieus werd met de spatten, alles gauw afdekken.
Gelukkig bleef het bij dat ene buitje en hebben we verder de hele middag met een vriendelijke zon kunnen spelen.
Een Chinees echtpaar van begin 80 heeft alle optredens zitten luisteren en wilde informatie. Ik was al bang dat we naar China moesten, maar gelukkig viel dat mee, ze gingen de gemaakte foto`s met de historie van onze vereniging doorsturen naar hun familie. Zo worden we toch nog een beetje “beroemd” in het verre China.
Om 16.00 uur was ons laatste optreden en met een luid applaus speelden wij de laatste noten voor een heel enthousiast publiek.
Nadat we alles weer op bolderkarren hadden geladen zijn we terug gelopen naar de boot om weer huiswaarts te keren. We kunnen terug kijken op een mooie geslaagde dag, wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Nu gaan we werken aan de muziek stukken voor het Druif Festival op 21-22 en 23 november.
Ons voorjaarsconcert zullen wij presenteren op 28 maart 2015, als het gaat lukken waar we mee bezig zijn, dan beloofd het een schitterede avond te worden dus zeker de moeite waard om hem nu alvast te noteren. 


Gemeentebode 28 augustus 2014

Wat gaat het allemaal snel, na een gezellige BBQ als afsluiting voor onze vakantie, hebben we de instrumenten weer uit de koffer gehaald en staat de muziek voor ons optreden in het buiten museum in Enkhuizen op 7 september al weer op de lessenaar.
Dinsdag 19 augustus gaat de boeken in als een historische moment: want onze repetitie avond van vrijdag, is verschoven naar dinsdag .
Zover als wij kunnen nagaan was vrijdag DE avond van het “fanfare” maar de tijden veranderen, we gaan wat vaker een weekendje weg of hebben een feestje……
Om een optimale bezetting te houden is er in de leden vergadering unaniem besloten om naar de dinsdag te verhuizen.
We zijn heel blij met Lianne Wagemaker, Jelle Kluit en Elias Dekker die ons orkest komen versterken.
Vanaf deze plaats wensen wij ze heel veel succes in het “grote” orkest .
Mocht u nou denken…..dinsdag avond….dat past me wel….u bent van Harte Welkom in de culturele zaal van “ Café de Post “ de tijden zijn 19.30/21.45 uur, stap gewoon eens spontaan.. vrijblijvend binnen en beslis later.
U kunt ons 7 september beluisteren in het buiten museum in Enkhuizen, vanaf 12 uur treden we op in blokjes.
21-22 en 23 november mag u alvast noteren in uw agenda, want dan zal de sportzaal weer gevuld worden met mooie muzikale klanken, gepresenteerd op het Druif Festival .

 


Gemeentebode 3 juli 2014

Wat was het gezellig……
Afgelopen vrijdag mochten wij onder goede weersomstandigheden een hele optocht aan boten, groot en klein, muzikaal verwelkomen langs de waterkant in het puntje van Oostwoud, Het Veldhuis.
Wat een gezelligheid kwam er langs, we hebben genoten van al die enthousiaste mensen, velen boten die een tijdje bleven liggen en velen mensen die de kant even opkwamen.

Onze dirigent Peter wist niet wat hem overkwam toen een mevrouw uit één van de boten, hem heel spontaan om zijn nek vloog en hem met 2 dikke klapzoenen bedankte voor dit muzikale onthaal.
Ook het volgende nummer vond ze heel mooi en herhaalde haar optreden…..ik denk Anneke Steenman, dat onze dirigent Peter heel blij was, dat hij jullie boot na kon zwaaien.
De muzikanten van O.K.K. hebben genoten van deze avond, wij hopen dat jullie allemaal veilig en op tijd in de “Post Haven” aangekomen zijn.

De vrijdag daarvoor speelden we op de Minnewei helaas voor weinig publiek, toen wij het besluit namen dat het optreden doorging, was het zonnig en droog, helaas veranderde dat heel snel in dikke wolken en tenslotte een plens bui.
Voor ons was dat het einde van het optreden en restte ons….inpakken en wegwezen.
Wij willen de mensen die naar ons kwamen luisteren, Hartelijk Bedanken voor hun belangstelling.

Na deze twee buitenoptredens hebben de leden vrijdag a.s. nog een gezellige BBQ als afsluiting, daarna gaan we lekker vakantie houden.
Mocht u ons nou gehoord hebben en denken……het is toch wel gezellig zo met elkaar muziek maken, dan bent u van Harte Welkom in de culturele zaal van café de Post.
Wij gaan na de vakantie op dinsdag, van 19.30 tot 21.45 repeteren.

Ik zou zeggen….kom eens luisteren en neem daarna een besluit.
Namens Muziekvereniging O.K.K. wens ik u allemaal een zonnige vakantie.

.