Concerten

Op deze pagina zijn de aankondigen van onze concerten te vinden.
Aan de linkerkant zijn de concerten te vinden die al geweest zijn.

Alle foto's van ons Maestro concert op 26 mei 2018 kunt u vinden in ons fotoalbum.
In ons fotoalbum staan ook foto's van onze jubilaris Marianne Vlaar.  Klik daarvoor HIER.

Alvast een voorproefje:

Muziekvereniging OKK onder leiding van Niels Ket

Gastdirigent Ed Bobeldijk
Gastdirigente Bianca Vlaar
Gastdirigent Jaap Kroon
Gastdirigente Marjolein de Gier
Gastdirigente Marloes Goesinnen (WINNARES!)
Gastdirigent Danny Molenaar.

Muziekvereniging O.K.K. organiseert Maestro: Wie wint de gouden baton!

Op zaterdagavond 26 mei a.s. vindt in de sporthal in Midwoud een unieke happening plaats, namelijk een Maestro concert met maar liefst 6 gastdirigenten.
Aanvang 20.00 uur, open 19.30 uur. Entree €7,50, kinderen gratis.
Tijdens deze Maestro zullen de 6 gastdirigenten elk een muziekstuk dirigeren, die via loting zijn verdeeld.
De gastdirigenten hebben inmiddels de arrangementen en een geluidsopname ontvangen om te bestuderen en te beluisteren. In de week voor het Maestro concert hebben ze een workshop met Niels Ket, dirigent van muziekvereniging O.K.K., en daarna met het orkest.
U kunt alvast de geluidsopnames van de muziekstukken beluisteren via deze LINK.

De Maestro's zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Huub Robeerts, Thomas Eveleens en Ed de Boer. Lady speaker is Elly Leeuwrik.

De deelnemende gastdirigenten zijn:
Bianca Vlaar: heeft enige jaren bij O.K.K gespeeld op het melodisch slagwerk. Haar wens is om ooit nog eens dirigent te worden en Bianca heeft bijzonder veel zin om dit tijdens het Maestro concert uit te proberen.

Jaap Kroon: werkt als zelfstandig metselaar en heeft geen ervaring als muzikant of dirigent, maar kan dansen als de beste. Het lijkt hem fantastisch om mee te mogen doen aan Maestro 2018.

Marloes Goesinnen: werkt als directrice op OBS de Koet in Midwoud. Marloes krijgt energie van muziek en heeft deze liefde omgezet in dans. Ze heeft de uitnodiging met veel plezier aangenomen.

Marjolein de Gier: kleindochter van oud-dirigent De Gier, en heeft saxofoon gespeeld bij O.K.K. Marjolein komt uit een muzikale familie, zowel vader, moeder, zus en broer hebben bij O.K.K. gespeeld.
Van de knoppen van de saxofoon naar de baton, ze hoopt dat het dit keer háár moment gaat worden.

Ed Bobeldijk: zijn muziekverleden bestaat uit enkele lessen op de trekzak en gitaarles. Verder is Ed actief bij de voetbal, tennis en toneel. Zijn drijfveer om mee te doen is om van Marjolein te winnen...... en daar is hij hard voor aan het oefenen

Danny Molenaar: uitbater van de café de Post in Midwoud, een rasechte Oost/Midwouder. Danny heeft trombone beoefend bij O.K.K. Als kok heeft Danny veel te maken met vorken, en dirigeert hij zijn medewerkers met veel plezier. Hij ziet het gebruik van een stemvork dan ook als een perfecte aanvulling op zijn dagelijkse bezigheden.

Naast de Maestro's zal muziekvereniging O.K.K. u verrassen met leuke en eigentijdse bewerking van klassieke nummers.

Al met al zal het een geweldige avond worden. Wij nodigen u uit om de Maestro's aan te moedigen en te genieten van mooie muziek.

26 mei 2018: Zes maestro's strijden om de gouden baton

Op 26 mei aanstaande organiseert muziekvereniging OKK een maestro concert.
Twee weken voor het concert krijgen zes kandidaten een partituur, een dirigeerstok en een opname van hun muziekstuk thuisgestuurd. Ook zullen zij een uur durende workshop volgen van dirigent Niels Ket en mogen de kandidaten even proefdraaien met het orkest.
Daarna zullen zij op 26 mei moeten laten zien wat ze kunnen. De maestro's worden beoordeeld door drie juryleden en daarnaast zal er een publieksjury zijn. Wie aan het eind van de avond de meeste punten heeft verdiend is de winnaar van de Gouden Baton 2018!

De jury zal bestaan uit: Huub Robeerts, Thomas Eveleens en Ed de Boer.

De kandidaten zijn:

- Bianca Vlaar
- Jaap Kroon
- Marloes Goesinnen
- Marjolein de Gier
- Ed Bobeldijk
- Danny Molenaar

De presentatie is in handen van Elly Leeuwrik.

Tussen de optredens van de maestro's zal ook OKK het publiek verwennen met mooie, leuke en eigentijdse klassieke bewerkingen.

Het wordt een geweldige avond die je niet wilt missen. Wij hopen jullie natuurlijk allemaal te zien om de maestro's aan te moedigen en te genieten van mooie muziek!

Locatie: café de Post, Midwoud
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur).