U bent hier:   Home > Concerten > 2015 Voorjaarsconcert Rondje Europa

2015 Voorjaarsconcert Rondje Europa

Terug van ons Rondje Europa.
28 maart…..`s morgens om 8 uur zijn de mensen van het licht en geluid begonnen met het uitrollen van kabels, het ophangen van trusten, lampen, stekkers enz. enz. een hele klus waar ze bijna de hele dag mee bezig zijn.
Eigenlijk heeft u er geen idee van als u `s avonds de zaal binnen stapt, wat voor tijd en werk er dan al verzet is.
Om 9 uur komen de leden één voor één binnen lopen, de mensen van het licht en geluid zijn dan al zover dat wij kunnen beginnen met het opbouwen van het podium.
Alle spullen zoals tafels, stoelen, slagwerk e.d. moeten naar beneden gebracht worden.
Om 10 uur is er koffie/thee en een door Laura en Bart gebakken cake .
Heel gezellig, maar we moeten verder want er is nog heel veel te doen, de verloting de Europese vlaggen, ballonnen en andere versieringen moeten rondom opgehangen worden.
we gaan tenslotte voor een gezellig “Rondje Europa”
Om half één is er al heel veel werk verzet, 2 dames hebben lekkere broodjes gesmeerd en met een beker melk/karnemelk is het gezamenlijk even pas op de plaats.
Na een gezellige lunch is er geen tijd voor een middag tukkie want er is nog het één en ander te doen en gaan we vol goede moed aan de laatste “klusjes” beginnen.

De Generale
Als alles klaar is kunnen we nog even naar huis voor een verfrissende douche want om kwart voor vier gaan we de muzikale puntjes op de i zetten.
Terwijl wij daar mee bezig zijn druppelen de trombonisten al binnen om gezamenlijk en voor de eerste keer het stuk
76 trombones te spelen.
Gelukkig, zowel de leden van O.K.K. als de trombonisten hebben hun huiswerk goed gedaan, het klinkt heel mooi en we zijn gelijk aan het eind, dit geeft vertrouwen voor de avond.
Om 18 uur staan er twee dampende schalen nasi/bami met saté voor ons klaar en volgt er een gezamenlijke en gezellige maaltijd.

Het Vertrek
Om precies 20.00 uur vertrekken wij met “Bello” voor “Een Rondje Europa”
We gaan van start met de Eurovisie tune
Prelude uit ‘ Te Deum’ om daarna krachtig over de rails door te stomen met The Great LocomotiveChase.
Onze dirigent Peter heeft twee nummers zelf gecomponeerd over de twee korpsen die hij dirigeert;
Eastwood Rock en Sea Catch Shuffle
Daarna reizen we door heel Europa en bezoeken o.a. Engeland, Ierland, Hongarije, Spanje en Italië.
De Trombonisten komen echter van veel verder; want zij stelden zich voor en komen o.a. uit Polen, Spanje, IJsland, Ecuador, Japan en uit ons eigen Nederland.
Het geheel vormde een hele mooie reis met veel mooie klanken van zowel O.K.K. als van de trombonisten.

25 jarig jubileum van onze dirigent Peter.
De reis had nog een feestelijk tintje want onze dirigent Peter Goosensen staat 25 jaar voor Muziekvereniging O.K.K. en werd met lovende woorden toegesproken.
Peter kreeg uit handen van onze voorzitter Anneke een speldje, oorkonde en een theater bon.
Met een mooie bos bloemen in zijn handen bedankte Peter de leden en het bestuur voor deze verrassing.
Het eindstation kwam hierna in het zicht en werd de avond afgesloten met
76 trombonisten
dat gezamenlijk werd gepresenteerd door O.K.K. en de trombonisten gedirigeerd door de jubilerende dirigent Peter Goosensen.

Op het laatste station werden wij met een warm applaus bedankt voor “Een Rondje Europa” door een enthousiast publiek en zo konden wij met een blij en voldaan gevoel onze koffers uitpakken.

Zaterdag  28 maart a.s. presenteert  muziekvereniging  O.K.K. haar voorjaarsconcert  in café de Post in Midwoud.
Aanvang 20.00 uur.

Het thema van deze avond zal zijn: een Rondje Europa en wij hopen dat u deze avond met veel plezier met ons meereist.

Het beloofd een zeer speciale avond te worden, die niet gemist mag worden als u van muziek houdt.

Als speciale gast zal voor u optreden 16 trombonisten, die zijn samengesteld uit de tromboneklas van het Conservatorium van Amsterdam.
Dirigent van de tromboneklas is Pierre Volders.

De tromboneklas is zeer multicultureel met o.a. studenten uit  Nederland, Brazilië, Chili, Ecuador, Frankrijk, Japan, Portugal, Spanje, Italië, IJsland en Noorwegen.

Wij zijn apetrots dat wij deze 16 trombonisten, onder leiding van Pierre Volders, op ons voorjaarsconcert mogen verwelkomen.