Druif Festival 2016

En toen was het weer voorbij
Het Druiffestival: 486 muzikanten, lang-kort-dik-dun-blank-donker met één ding gemeen…..de liefde voor muziek en heel veel plezier in het musiceren met elkaar. Mooie korpsen die Midwoud wisten te vinden ondanks het zeer slechte weer op zondag, ze waaiden letterlijk de sportzaal in.
Wat hebben we weer genoten van al die korpsen met hun prachtige klanken die de sportzaal vulden. Er was zelfs een korps dat een zangeres onder haar leden had, schitterend en ook heel bijzonder hoe hun samenspel de zaal in kwam. Het was een lust om te luisteren het hele weekend.
We waren ook heel blij dat we bewoners uit onze dorpen mochten verwelkomen, al hopen wij dat ook dit festival wat meer mensen gaat trekken want het is zeer de moeite waard.

Sponsors.
Het Druif festival zou niet mogelijk zijn zonder onze sponsors , wij zeggen dan ook in koor: Hartelijk dank voor jullie bijdrage.
D&O Engineering, Zwaag.
A. v.d. Wolf Verzekeringen, Oostwoud
Karl's Vloeren en Interieur, Oostwoud
Tweewielercentrum, Midwoud
Yvo Accountacy & Belastingadvies, Alkmaar
M.J. Wassenaar Timmer- en Onderhoudswerk, Hauwert
De zolder Bloemen, Oostwoud
Café de Post, Midwoud
Matthew's Musical Instruments, Edam
Kroon en Meijer, Metsel- en Aannemingsbedrijf, Oostwoud
Autobedrijf Keijzer, Midwoud

Vrijdagavond 18 november 2016 heeft de Kaaskapel uit Edam het 18e Druiffestival geopend.
Er zal één muziekstuk beoordeeld worden door ons jurylid Huub Robeerts. Huub zal een verslag voor dirigent en orkest schrijven waar in de toekomst mogelijk nog verbeterpunten zijn.
Aan het einde van de avond/middag zal Huub een korte mondelinge toelichting geven over het te beoordeelde muziekstuk.
Op haar eigen leuke wijze zullen de orkesten weer aangekondigd worden door onze ladyspeaker Elly Leeuwrik.
De doelstelling van het festival zal zijn: met elkaar muziek maken en naar elkaar luisteren.
Onderstaand is het programma te vinden voor zaterdagavond 19 november en zondagmiddag 20 november.
Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken en vooral luisteren.

Zaterdag 19 november, aanvang 19.30 uur
Harmonie Exelsior, Limmen
Chr. Harmonievereniging Cresendo, Sassenheim (leerlingenorkest)
Muziekverenigingen Cresendo en Concordia, Boven-/Hoogkarspel (zijn samengevoegd)
Muziekvereniging Eufonia, Bakhuizen
Muziekvereniging O.K.K., Oostwoud
Fanfare Eensgezindheid, Egmond-binnen.

Zondag 20 november, aanvang 13.30 uur
Muziekvereniging Creona, Wieringermeer
Crecendo, Assendelft
Chr. Muziekvereniging Juliana, Marken
Harmonie Cresendo, Medemblik
Brassband Tzum.

Vrijdag 18 november, aanvang 19.30 uur
Brassband Kunst naar Kracht, de Goorn (brugorkest)

Zeevangsfanfare, Oosthuizen

De Kaaskapel, Edam

Gronings fanfare, Groningen
Brassband Kunst naar Kracht, de Goorn (A orkest).

Zaterdag 19 november, aanvang 19.30 uur
Harmonie Exelsior, Limmen

Chr. Harmonievereniging Cresendo, Sassenheim (leerlingenorkest)

Muziekvereniging Eufonia, Bakhuizen

Muziekvereniging O.K.K., Oostwoud

Fanfare Eensgezindheid, Egmond-binnen.

Zondag 20 november, aanvang 13.30 uur
Muziekvereniging Creona, Wieringermeer
Crecendo, Assendelft

Chr. Muziekvereniging Juliana, Marken

Harmonie Cresendo, Medemblik

Brassband Tzum.

Het Druiffestival vindt plaats voor de 18de keer en wordt gehouden in café “De Post” in Midwoud.

Er zal één muziekstuk beoordeeld worden door ons jurylid Huub Robeerts.
Huub zal een verslag voor dirigent en orkest schrijven waar in de toekomst mogelijk nog verbeterd kan worden.

De doelstelling van het festival zal zijn:
Met elkaar muziek maken en naar elkaar luisteren.

Wij wensen u veel luisterplezier.

Het Druiffestivan 2016 vindt plaats op 18, 19 en 20 november.

U kunt zich nu al opgeven bij het secretariaat van het Druif festival, Gré Druif, mail gredruif@live.nl.