Dirigent van muziekvereniging O.K.K. is de enthousiaste Niels Ket.

Op 15 juli 2017 studeerde Niels af aan Bourdon Hogeschool voor Gouda als HaFaBra dirigent.

Naast de studie heeft Niels ook vele cursussen met succes doorlopen bij verschillende instituten als Yale University, Curtis Music Institute, Yong Siew Toh Conservatory en de University of Edinburgh.
Hier bestudeerde hij Muziektheorie, Repetitietechniek, Mozart, Beethoven en de Bluesmuziek.

Hij heeft vele functies vervuld: dirigent projectorkesten, interim- en invaldirigent bij vele verenigingen, coach bestuurlijke taken, slagwerkdocent, solozanger bij verschillende projecten in de Noordkop.
Als lid van verschillende muziekverenigingen is Niels ook altijd nauw betrokken geweest bij uitvoerende taken zoals concertcommissie en muziekcommisie. Het verenigingsgevoel zit hem in het bloed.

Als jongetje liep hij al mee met de drumband, hij was toen nog net geen zes jaar oud. Daarna begonnen de blokfluitlessen op school en leerde hij in rap tempo noten lezen. Al snel was muziek een onderdeel van zijn leven waar hij veel plezier uithaalde.
Tot op de dag van vandaag is het èèn van de belangrijkste drijfveren van zijn bestaan. Via cornet en trompet kwam Niels uiteindelijk bij zijn grote liefde terecht: het slagwerk. Daar leerde hij snel de fijne kneepjes van Karel Wolfs, dhr de Graaf en Wietse vd Wal.
Ook vond hij zijn weg op het melodisch slagwerk.

Niels kreeg een baan bij een groot energiebedrijf en in die periode dirigeerde hij wel het Jongerenkoor in Schoorl, het kinderkoor De Notenboom uit 't Zand en was hij een graag geziene gast voor of achter het orkest bij vele verenigingen. Maar na 11 jaar als IT'er vond hij het tijd om toch nog zijn grote passie te volgen, namelijk het dirigeren van orkesten op een professioneel niveau.
Op 35 jarige leeftijd ging hij auditie doen bij Bourdon Hogeschool in Gouda en werd direct aangenomen voor het tweede jaar. Na drie jaar rondde hij dan op 15 juli 2017 zijn opleiding af en kort daarna mocht hij aan de slag bij muziekvereniging OKK.
Zijn meest geliefde motto: "Muziek maken komt vanuit het hart, niet vanuit de stok!".

Niels heeft veel affiniteit met jeugd- en beginnersensembles, een brede interesse in muzikale stijlen in het bijzonder oude muziek (renaissance, barok en klassieke werken).
Daarnaast is hij groot liefhebber van programmatische werken en lichte muziek.

Niels hoopt op een lange en vruchtbare samenwerking met muziekvereniging OKK waarin we continu werken aan het niveau van musiceren en vele inspirerende en bijzondere concerten kunnen laten horen.